Saciwi

saciwi

Składniki:
mięso z indyka (mięso musi być z kością) – 1 kg;
cebula – 5-6 sztuk;
kolendra – 2 pęczki;
orzechy włoskie – 250 gramów;
czosnek – 2-3 ząbki;
ocet – 2 łyżki;
sól i pieprz do smaku;

Przygotowanie:
Zdejmujemy skórę z indyka.
Mięso kroimy na średnie kawałki. Kości zostawiamy.
Mięso kładziemy do garnka, na nie całe obrane cebule i kolendrę (nie siekamy jej).
Zalewamy wszystko wodą, tak aby sięgała do połowy. Gotujemy do czasu aż mięso będzie miękkie.
Następnie odcedzamy cebulę i kolendrę. Blendujemy je razem z orzechami i czosnkiem (możemy je także przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa).
Oddzielamy mięso od kości.
Bulion odcedzamy i wlewamy z powrotem do garnka.
Wkładamy tam mięso i orzechową pastę.
Przyprawiamy, dodajemy ocet i gotujemy jeszcze przez kilka minut.
Po wystygnięciu wkładamy potrawę do lodówki i podajemy ją na zimno.
Ten przepis wyświetlono 1300 razy.

Ten post dostępny jest także w języku: rosyjski

Diana Volokhova

O Diana Volokhova

W Polsce znalazłam swoje miejsce na Ziemi, a spełnienie marzeń jest coraz bliżej – zmieniłam hobby w zawód, wreszcie uwierzyłam w siebie, w swoją siłę i w to, że gotowanie to moje przeznaczenie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CAPTCHA
Reload the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Komentarze wulgarne, obraźliwe, nawołujące do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych, zawierające SPAM, reklamy produktów, usług, komercyjnych oraz serwisów internetowych uznanych za konkurencyjne lub działających na niekorzyść www.smakarmenii.pl będą natychmiast usuwane przez administratora