Pasztet z czerwonej fasoli

фасолевый паштет

Składniki:
½ szklanki czerwonej fasoli;
½ cebuli;
1 łyżka oleju roślinnego;
2 łyżki orzechów włoskich;
½ pęczka kolendry;
1 łyżeczka oliwy z oliwek;
sól i pieprz do smaku;
ciemny chleb

Przygotowanie:
Fasolę moczymy przez noc. Następnie odcedzamy ją i gotujemy do miękkości .
Żeby skrócić czas przygotowania potrawy możemy kupić fasolę w puszce. Wtedy potrzebna nam będzie 1 puszka.
Pokrojoną cebulę smażymy na złocisty kolor.
Orzechy włoskie podsmażamy na suchej patelni.
Do blendera wrzucamy fasolę, cebulę, orzechy, pokrojoną kolendrę, sól, pieprz i oliwę z oliwek.
Wszystko miksujemy do uzyskania konsystencji pasty.
Podajemy z chlebem. Fajnie opiec chleb, wtedy będzie chrupiący.

Ten przepis wyświetlono 2308 razy.

Ten post dostępny jest także w języku: rosyjski

Diana Volokhova

O Diana Volokhova

W Polsce znalazłam swoje miejsce na Ziemi, a spełnienie marzeń jest coraz bliżej – zmieniłam hobby w zawód, wreszcie uwierzyłam w siebie, w swoją siłę i w to, że gotowanie to moje przeznaczenie!

Pierwszy komentarz w wątku - Pasztet z czerwonej fasoli

  1. GosiaA mówi:

    uwielbiam :) choć robie troszkę inaczej dodaje swiezy wycisniety czosnek i robię z gotowej pasty kulki wielkości orzecha , pyszne :) )

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CAPTCHA
Reload the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Komentarze wulgarne, obraźliwe, nawołujące do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych, zawierające SPAM, reklamy produktów, usług, komercyjnych oraz serwisów internetowych uznanych za konkurencyjne lub działających na niekorzyść www.smakarmenii.pl będą natychmiast usuwane przez administratora