Pączki Moskiewskie

IMG_5132

Składniki
Mąka z pierwszej klasy - 530gr.
Suchych drożdży - 16gr.
Sól - 5 gr.
Cukier - 60 gr.
Woda - 310 g.
Jajko - 1 szt .
Masło – 30 gr.
Cukier puder i cynamon do poruszenia
Olej roślinny do smażenia i pracy.

 

IMG_5073Przygotowanie

W wodzie rozpuścić cukier, sól, drożdży. Masło roztopić i ostudzić. Wlać masło do wody, dodać mąki, wymieszać mekkę ciasto. Miskę wysmarować olejem i wyłożyć tam ciasto. Zakryć folia spożywcza i pozostawić na 4 godziny do rośnięcia, przy tym z 3 razy trzeba ciasto powyrabiać.

 

 

IMG_5116Stół i ręki posmarować olejem, podzielić ciasto na małe kołeczki z orzech włoski, znowu  przykryć folia   i pozostawić na 30 min. Rozgrzać olej, robić dziurki w pączkach palcem, można trochę rozciągnąć dwoma paluszkami. Wstawiamy palce wskazujące, jeden na przeciw drugiego dziurkę i rozciągamy. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy posypując cukrem pudrem i cynamonem.
Ten przepis wyświetlono 976 razy.

Diana Volokhova

O Diana Volokhova

W Polsce znalazłam swoje miejsce na Ziemi, a spełnienie marzeń jest coraz bliżej – zmieniłam hobby w zawód, wreszcie uwierzyłam w siebie, w swoją siłę i w to, że gotowanie to moje przeznaczenie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CAPTCHA
Reload the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Komentarze wulgarne, obraźliwe, nawołujące do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych, zawierające SPAM, reklamy produktów, usług, komercyjnych oraz serwisów internetowych uznanych za konkurencyjne lub działających na niekorzyść www.smakarmenii.pl będą natychmiast usuwane przez administratora