Kategorie
Kulinaria

Keks mięsny

Składniki:
350 g wędzonej kiełbasy różnej
400 g fasoli czerwonej z puszki bez wody
100 g sera żółtego
100 g śmietany kwaśnej
100 g majonezu
3 jajka
1szklanka mąki
1 łyżeczka sody
1/2 soku z cytryny lub 1/2 łyżki octu
1 pęczak pietruszki
1 pęczak kopru

Przygotowanie:
Kroimy kiełbasy i ser na drobne kawałeczki, dodajemy fasole. Sodę gasimy lub octem lub sokiem z cytryny i tez do masy. Majonez ze śmietaną i jajkami ubijamy razem, dodajemy mąkę i posiekane zioła i mieszamy. Potem wszystko mieszamy razem.
Wykładami do formy dla keksów czy pasztetów pieczemy 30-40 minut przy 180C.
Zdejmujemy z formy po tym jak całkowicie ostygnie.