Jajecznica po ormiańsku

jajecznyca

Składniki:
½ cebuli;
2 pomidory;
2 jajka;
troszkę świeżej fioletowej bazylii;
troszkę świeżej pietruszki;
troszkę estragonu;
20-30 gramów masła;
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Cebulę drobno siekamy. Pomidory parzymy, czyścimy ze skóry i kroimy na kostkę.
Smażymy cebulę na maśle na złocisty kolor. Dodajemy pomidory. Smażymy mieszając, tak by pomidory praktycznie rozpadły się. Wbijamy jajka na patelnię. Mieszamy. Dodajemy posiekane zioła i znowu mieszamy.
Na końcu dodajemy sól i pieprz.
Jajecznica po ormiańsku nie może być przesuszona, musi być bardziej luźna, wszystko się robi bardzo szybko.

Ten przepis wyświetlono 1939 razy.

Diana Volokhova

O Diana Volokhova

W Polsce znalazłam swoje miejsce na Ziemi, a spełnienie marzeń jest coraz bliżej – zmieniłam hobby w zawód, wreszcie uwierzyłam w siebie, w swoją siłę i w to, że gotowanie to moje przeznaczenie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CAPTCHA
Reload the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Komentarze wulgarne, obraźliwe, nawołujące do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych, zawierające SPAM, reklamy produktów, usług, komercyjnych oraz serwisów internetowych uznanych za konkurencyjne lub działających na niekorzyść www.smakarmenii.pl będą natychmiast usuwane przez administratora