Syrop z melisy

Składniki:

  • dwie garście melissy;
  • 1 kg cukru na 1 litr wody;
  • 0,5 łyżeczki kwasku cytrynowego;

Sposób przygotowania:
Melissę ugotować i odcedzić. Wodę, w której była melissa zagotować z cukrem. Kiedy cukier rozpuści się dodać kwasek cytrynowy. Rozlewać do butelek, kiedy syrop jeszcze jest gorący. Pijemy dodając wody – jak sok. Tak samo możemy zrobić syrop z mięty i estragonu.

Ten post dostępny jest także w języku: rosyjski

3 komentarze w Syrop z melisy

  1. Jak długo należy gotować listki melisy?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CAPTCHA
Reload the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Komentarze wulgarne, obraźliwe, nawołujące do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych, zawierające SPAM, reklamy produktów, usług, komercyjnych oraz serwisów internetowych uznanych za konkurencyjne lub działających na niekorzyść www.smakarmenii.pl będą natychmiast usuwane przez administratora